contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

UKK

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

  • Voinko minä liittyä yliopistoseuraan?
  • Mitä pitää tietää ennen aloittamista?
  • Pitääkö harjoituksia varten maksaa Unisportin liikuntamaksu?
  • Mitä mukaan ensimmäisiin treeneihin?
  • Kenelle kendo sopii?
  • Kuinka usein täytyy harjoitella?
  • Mistä saan varusteet alkeiskurssin jälkeen?
  • Paljonko lajin harrastaminen maksaa?

VOINKO MINÄ LIITTYÄ YLIOPISTOSEURAAN?

Helsingin yliopiston kendoseuran jäseneksi liittyvän tulee olla UniSportin yhteistyöyliopiston opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva.

Näitä yliopistoja ovat Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Taide-yliopisto ja Hanken. 

Jos olet jonkin toisen korkeakoulun opiskelija, emme valitettavasti voi ottaa sinua jäseneksi, vaan ohjaamme sinut jonkin toisen helsinkiläisen seuran peruskurssille.

Harjoituksiin osallistuvan ei kuitenkaan tarvitse olla seuran jäsen, kunhan vakuutus löytyy: :)

MITÄ PITÄÄ TIETÄÄ ENNEN ALOITTAMISTA?

Ei juuri mitään. Tietysti on hyvä tietää minne on menossa, mutta kaikki selviää kyllä aikanaan harjoituksissa. Riittää että olet kuullut kendosta ja olet kiinnostunut ottamaan siitä selvää. 

PITÄÄKÖ HARJOITUKSIA VARTEN MAKSAA UNISPORTIN LIIKUNTAMAKSU?

Ei. Seuran jäsenmaksu ei kuitenkaan oikeita käyttämään Unisportin palveluita. 

MITÄ MUKAAN ENSIMMÄISIIN TREENEIHIN?

Ensimmäisiin harjoituksiin tarvitset vain verryttelyhousut ja t-paidan. Yli tunnin mittaisissa harjoituksissa on yleensä juomatauko.

Emme käytä kendossa kenkiä, vaan liikumme paljain jaloin. Lisäksi voit ottaa mukaan aimo annoksen uteliaisuutta ja halua oppia. Näin olet valmis aloittamaan loistavan harrastuksen!

KENELLE Kendo SOPII?

Kendoa pystyvät harjoittelemaan lähes kaikki ihmiset ikään tai aiempaan liikuntataustaan katsomatta. Kaikilla ihmisillä on omat edellytyksensä tehdä kendoa. Elinikäiseen harjoitteluun kuuluu, että tapa tehdä kendoa muuttuu ja kehittyy kokemuksen ja iän karttuessa.

KUINKA USEIN TÄYTYY HARJOITELLA?

Kaksi-kolme kertaa viikossa on useimmiten riittävä määrä, jos haluaa kehittyä lajissa. Kerran opitut taidot pysyvät yllä harvemmallakin harjoitustahdilla. Aktiivisesti kilpailevat ja maajoukkuetoimintaan osallistuvat puolestaan harjoittelevat useita kertoja viikossa. Kendossakin säännöllinen ja pitkäjänteinen harjoittelu tuottaa parhaan tuloksen. Alkeiskurssin aikana tulisi käydä lähes jokaisessa harjoituksessa, sillä yksi taito tarvitaan toisen oppimiseen

MISTÄ SAAN VARUSTEET peruSKURSSIN JÄLKEEN?

Oma miekka on hyvä ostaa suhteellisen nopeasti, sillä bambusta valmistetut miekat kuluvat ja kuivuvat.

Myös vaatetus on kendossa budo-lajeille tyypillisesti omanlaisensa, kuten tummanpuhuvista kuvista olet kenties nähnyt. Vaatetuksen ostamisesta voi alkaa keskustella vanhempien harrastajien kanssa vaikkapa peruskurssin jälkeen. Mikään kiire ei kuitenkaan ole.

Jokaisen edistyneemmän kendokan vastuulle lankeaa ennemmin tai myöhemmin myös bougun eli suojavarusteiden hankkiminen. Oman bougun ostamisen ohella aluksi voi harkita myös varustesetin lainaamista. Helsingin Yliopiston Kendoseuralla on muutamia boguja joita se lainaa jäsenilleen. Oikean kokoisen ja laatuisen bougun hankintaan saa opastusta kokeneemmilta harrastajilta. Silloin tällöin myynnissä on käytettyjä varustesettejä mutta useimmiten bougut hankitaan uutena.

Varustekauppoja on listattu esimerkiksi täällä.

PALJONKO lajin harrastaminen MAKSAA?

Perusskurssilainen pärjää verryttelyhousuilla ja t-paidalla. Shinain (bambumiekan) saa lainaan seuralta kurssin ajaksi.

Miekkoja (20-35e) voi kulua useita vuodessa, riippuen kendokan harjoitusaktiivisuudesta. Paljon harjoittelevilla miekatkin kuluvat nopeammin.

Vaatetuksen, eli paidan (kendogi) sekä housut (hakama), voi ostaa settinä tai erikseen. Puuvillainen hakama on arvokkaampi ja maksaa siksi enemmän. Keinokuituisellakin pärjää perusharjoituksissa. Laadusta riippuen setit vaihtelevat sadan euron molemmin puolin. 


Suojavarusteet (kypärä, hanskat sekä rinta- ja lannesuoja) maksavat noin 300-600 euroa mutta ne myös kestävät kovassakin käytössä useita vuosia. Kertainvestointina siis aika kallista mutta jaettuna käyttöajalle ei niinkään. Halvemmalla pääsee, jos hankkii varusteet käytettyinä.

Koska kendo on taistelulaji, sen harrastajilta edellytetään lisäksi voimassa olevaa, kendovahingot kattavaa tapaturmavakuutusta. Vakuutuksen hinta riippuu sen kattavuudesta, yksinkertaisimman vakuutuksen saa noin 20 eurolla/vuosi. Tiedot alkeiskurssin hinnasta, harjoittelu- ja jäsenmaksuista sekä vakuutuksesta löydät täältä.