contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Peruskurssi

Helsingin Yliopiston Kendoseura on nimensä mukaisesti korkeakouluopiskelijoille suunnattu kendoseura.

Otamme jäseniksemme opiskelijoita, joilla on opinto-oikeus johonkin Unisportin yhteistyöyliopistoista. Myös työntekijät näistä korkeakouluista ovat tervetulleita seuraamme.

Harjoituksiimme voi osallistua kuka vain, jolla on kendon kattava vakuutus.

 

Peruskurssi

 

 

Kevätkauden peruskurssi alkaa: 15.01 eteenpäin.
(Peruskurssi pidetään aamuharjoitusten yhteydessä.)

ti 8.00-9.00 @Unisport Töölö (Ilmarinkatu 1)
su 10.00-11.00 @ Unisport Kumpula (Väinö Auerin katu 11 )

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: mercedesz.czimbalmos (at) gmail.com

HUOM:
Mukaan pääsee myöhemminkin, ilmaise innostuksesi rohkeasti! :)

ALLA PERUSTIETOA KURSSISTA JA SISÄLLÖSTÄ.

Kurssimaksu

Kurssimaksu on 60 euroa.

Maksu sisältää:

harjoitusmaksun loppuvuodelle

seuran jäsenmaksun

Suomen kendoseurojen keskusliiton jäsenmaksun

pakollisen vakuutuksen

Kurssimaksu tulee maksaa viikon kuluessa aloittamisesta, jos haluaa jatkaa kurssilla.

Maksuyhteys ja viitenumero Maksut & vakuutukset sivulta.

 

mitä mukaan?

Alkuun et tarvitse mukaan mitään. Seura omistaa miekkoja, joita se lainaa kurssilaisille tarvittaessa pidemmäksikin aikaa.

Jos haluat jatkaa lajin parissa, kannattaa jo ostaa oma miekka tai vaikka pari sekä ns. shinai-pussi, jossa miekat voi kantaa turvallisesti. 

Myös kendolle tyypillinen vaatetus on hyvä hommata vähintään 4. kyun vyökokeeseen. 

Bogua, eli suojavarusteita ei tarvitse heti itselleen tilata. Jäsenemme auttavat mielellään hankintojen suunnittelussa ja antavat vinkkejä.

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Voit tulla vapaasti mukaan avoimilla aloituskerroilla.

Lisätietoa lajista ja kendoharjoittelusta löydät Kendo-alasivulta. Joihinkin yleisimpiin kysymyksiin on vastattu täällä.

Kunkin peruskurssin yhteydessä ilmoitamme vastuuhenkilön ja tämän yhteystiedot, jos ne eroavat mainituista kohdassa Yhteystiedot.

 

 

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

  • Mitä pitää tietää ennen aloittamista?

  • Pitääkö harjoituksia varten maksaa Unisportin liikuntamaksu?

  • Mitä mukaan ensimmäisiin treeneihin?

  • Kenelle se sopii?

  • Kuinka usein täytyy harjoitella?

  • Mistä saan varusteet alkeiskurssin jälkeen?

  • Paljonko se maksaa?

VOINKO MINÄ LIITTYÄ YLIOPISTOSEURAAN?

Helsingin yliopiston kendoseuran jäseneksi liittyvän tulee olla UniSportin yhteistyöyliopiston opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva.

Näitä yliopistoja ovat Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Taide-yliopisto ja Hanken. 

Jos olet jonkin toisen korkeakoulun opiskelija, emme valitettavasti voi ottaa sinua jäseneksi, vaan ohjaamme sinut jonkin toisen helsinkiläisen seuran peruskurssille.

Olet kuitenkin ehdottoman tervetullut seuramme harjoituksiin!

1. MITÄ PITÄÄ TIETÄÄ ENNEN ALOITTAMISTA?

Ei juuri mitään. Tietysti on hyvä tietää minne on menossa, mutta kaikki selviää kyllä aikanaan harjoituksissa. Riittää että olet kuullut kendosta ja olet kiinnostunut ottamaan siitä selvää.

2. PITÄÄKÖ HARJOITUKSIA VARTEN MAKSAA UNISPORTIN LIIKUNTAMAKSU?

Ei.

3. MITÄ MUKAAN ENSIMMÄISIIN TREENEIHIN?

Ensimmäisiin harjoituksiin tarvitset vain verryttelyhousut ja t-paidan. Emme käytä kendossa kenkiä, vaan liikumme paljain jaloin. Lisäksi voit ottaa mukaan aimo annoksen uteliaisuutta ja halua oppia. Näin olet valmis aloittamaan loistavan harrastuksen!

4. KENELLE SE SOPII?

Kendoa pystyvät harjoittelemaan lähes kaikki ihmiset ikään tai aiempaan liikuntataustaan katsomatta. Kaikilla ihmisillä on omat edellytyksensä tehdä kendoa. Elinikäiseen harjoitteluun kuuluu, että tapa tehdä kendoa muuttuu ja kehittyy kokemuksen ja iän karttuessa.

5. KUINKA USEIN TÄYTYY HARJOITELLA?

Kaksi-kolme kertaa viikossa on useimmiten riittävä määrä, jos haluaa kehittyä lajissa. Kerran opitut taidot pysyvät yllä harvemmallakin harjoitustahdilla. Aktiivisesti kilpailevat ja maajoukkuetoimintaan osallistuvat puolestaan harjoittelevat useita kertoja viikossa. Kendossakin säännöllinen ja pitkäjänteinen harjoittelu tuottaa parhaan tuloksen. Alkeiskurssin aikana tulisi käydä lähes jokaisessa harjoituksessa, sillä yksi taito tarvitaan toisen oppimiseen

6. MISTÄ SAAN VARUSTEET ALKEISKURSSIN JÄLKEEN?

Jokaisen edistyneemmän kendokan vastuulle lankeaa ennemmin tai myöhemmin bougun eli suojavarusteiden hankkiminen. Oman bougun ostamisen ohella aluksi voi harkita myös varustesetin vuokraamista. Helsingin yliopiston kendoseuralla on muutamia boguja joita se vuokraa jäsenilleen. Oikean kokoisen ja laatuisen bougun hankintaan saa opastusta kokeneemmilta harrastajilta. Silloin tällöin myynnissä on käytettyjä varustesettejä mutta useimmiten bougut hankitaan uutena. Varustekauppoja on listattu esimerkiksi täällä.

7. PALJONKO SE MAKSAA?

Alkeiskurssilainen pärjää verryttelyhousuilla ja t-paidalla. Shinain (bambumiekan) saa lainaan seuralta kurssin ajaksi.
Suojavarusteet (kypärä, hanskat sekä rinta- ja lannesuoja) maksavat noin 300-600 euroa mutta ne myös kestävät kovassakin käytössä useita vuosia. Kertainvestointina siis aika kallista mutta jaettuna käyttöajalle ei kovinkaan kallista. Halvemmalla pääsee, jos hankkii varusteet käytettyinä.
Miekkoja (20-35e) voi kulua useita vuodessa, riippuen kendokan harjoitusaktiivisuudesta. Paljon harjoittelevilla miekatkin kuluvat nopeammin.
Koska kendo on taistelulaji, sen harrastajilta edellytetään lisäksi voimassa olevaa, kendovahingot kattavaa tapaturmavakuutusta. Vakuutuksen hinta riippuu sen kattavuudesta, yksinkertaisimman vakuutuksen saa noin 20 eurolla/vuosi. Tiedot alkeiskurssin hinnasta, harjoittelu- ja jäsenmaksuista sekä vakuutuksesta löydät täältä.